FOTO 2019

KVG Naaldwijk
KVG Naaldwijk is een vereniging van een groep enthousiaste vrouwen, die informatieve en gezellige avonden, activiteiten en uitstapjes organiseert. De vereniging bestaat al meer dan 60 jaar en heeft 190 leden.
2014  Webdesign José Bruinen
     Klik hier onder op de link voor de foto’s van 2019
VERSLAG DAGJE UIT VAN HET KVG              DONDERDAG 9 mei, kwart voor acht in de morgen, 60 dames en 1 chauffeur, het zonnetje schijnt, drukte op de Verdilaan, het katholiek vrouwengilde gaat een dagje uit. Dit jaar naar het eiland Texel, iedereen op tijd (super dames), op weg naar onze eerste stop bij de Johanna hof in Castricum voor een lekker kopje koffie en een gebakje voordat wij door het mooie Noord-Holland naar Den Helder rijden om om half twaalf de boot op te gaan naar Texel, een korte oversteek, binnen 20 minuten rijden wij weer van de boot af, waar onze gids Marga ons staat op te wachten, een fantastische gids, duidelijk pratend die ons heel veel vertelde over het eiland, de inwoners, de plaatsen, de zee, de dieren, musea en andere mooie plekjes. Via Oudeschild, Den Burg kwamen wij aan bij ons lunchadres De Pelikaan in De Koog. Vervolgens reden wij langs de Waddenzee richting het bovenste puntje van Texel naar De Cocksdorp waar wij een mooi zicht hadden op de vuurtoren. Jammer is wel dat op zo’n dag de tijd te kort is om dit te bezoeken of een museum, maar dat kunt u natuurlijk altijd zelf doen, want deze dag is om een indruk te krijgen wat Texel biedt. Via de andere kant , de Noordzee kant reden wij naar het plaatsje De Koog, waar wij nog heerlijk ruim de tijd hadden om lekker te winkelen, wandelen, een terrasje  te pakken of een heerlijk ijsje te eten. Maar ja, de tijd gaat door dus op weg naar de boot via een mooi natuurgebied , die om 17.00 uur vertrok, wij gingen naar ’t Veld, een klein plaatsje tussen Schagen en Alkmaar, waar wij bij restaurant De Vriendschap vriendelijk ontvangen werden voor een heerlijk diner. Rond 20.00 uur werd het tijd om op te stappen, want ja, aan alles komt een eind, wij moesten toch nog terug naar Naaldwijk. Lieve dames, wij kunnen terugkijken op een heel geslaagde dag, veel gezien, gepraat, gelachen, mooi weer en als compliment aan u allen altijd op tijd bij de bus, SUPER. Hiervoor onze hartelijke dank, LIDA EN RINA
Home Bestuur Programma Nieuwsbrief Reiscomité Activiteiten Contact Foto's
Klik op de foto om te vergroten. Met de pijltjestoets op uw toetsenbord bladerd u zo door de foto’s heen
Foto’s dagje uit naar Texel
Foto’s rondleiding bij Framblij in Monster
Donderdag 12 september 2019 Met een klein groepje dames hebben wij donderdag 12 september een bezoekje gebracht bij plukkerij Framblij, wij werden ontvangen met een lekker kopje koffie en een net vers gebakken frambozenmuffin, na de koffie werd er verteld over het ontstaan van het bedrijf, al vanaf 1930 werd dit landgoed beheerd door zo als zij het noemde door opa Boon, met een druivenkas en een speeltuin annex kinderboerderij, vele ouders met kinderen uit verre omtrekken kwamen naar de uitspanning zo als het vroeger werd genoemd, wat ook  te zien was op de film ,die wij later te zien kregen. Ook vertelde zij over het naast gelegen cultuurschuur, waar workshops, theater en muziek voorstellingen worden gegeven. Na deze uitleg maakten wij een rondwandeling over het terrein, een kijkje in de cultuurschuur, bekeken de nog bestaande druivenkas van Opa Boon, de kassen met het fruit van aalbessen, bramen, frambozen, aardbeien. En uiteraard ook de beloofde film, hierna was het tijd om zelf ook frambozen, aardbeien en ook nog bramen te plukken. Zij vertelde wel dat de beste tijd om veel verschillend fruit te plukken in de maanden juni en juli is, maar er was  nu nog voldoende, ieder vulde zijn bakje met lekker fruit, uiteraard kon er ook nog fruit gekocht worden. De middag werd afgesloten met nog een lekker kopje koffie, het was een gezellige middag en zeker de moeite waard om er nog eens naar toe te gaan.