Jaarprogramma

KVG Naaldwijk
is een vereniging van een groep enthousiaste vrouwen, die informatieve en gezellige avonden, activiteiten en uitstapjes organiseert. De vereniging bestaat 71 jaar en heeft ca. 170 leden.
2021 Webdesign José Bruinen
Home Bestuur Programma Nieuwsbrief Reiscomité Activiteiten Contact Foto's
.
21 februari  Algemene Ledenvergadering en BieFit Gezondheidswinkel

Elk jaar legt het bestuur verantwoording af aan de leden en sluit

daarmee het gildejaar af.

Na de pauze neemt Cindy van den Bos van BieFit

Gezondheidswinkel ons een stukje mee in de wereld van de

orthomoleculaire voedingsleer.

Klinkt ingewikkeld… Valt best mee.

 
             21 maart  – Generatie Slapjanus Maurice van Veldhooven (sportfysiotherapeut en specialist in bewegen) maakt zich zorgen over het overgrote deel van de jeugd. Ze zijn niet lui maar “enorm gemotiveerd om weinig te doen”. Hij spreekt zelfs over een snel groeiende “generatie slapjanus”. Veel kinderen zitten achter een laptop of mobiel. Ontwikkelingen, trends en gedrag van de mens komen op een humoristische, energieke en prikkelende wijze aan de orde. Dé manier om in beweging te komen!
              18 april – De Oranjes (in het Westland) Tijdens de lezing vertelt Wim Bom hoe de Oranjes leefden en wat zij gedurende hun regeringen meemaakten. Niet alleen op politiek terrein maar ook hun familieomstandigheden worden belicht. Dat het Huis Oranje-Nassau al heel lang een nauwe band met de gemeente Westland heeft, is bij veel Westlanders niet bekend. Hij zal jullie zeker een aantal anekdotes over de familie van Oranje vertellen.                    
16 mei – Cabaretgroep 7eVen Cabaretgroep 7eVen laat zien hoe het leven van vrouwen verloopt, inclusief een parodie op de overgang en de stress om met het gezin op vakantie te gaan. De sketches worden afgewisseld met liedjes op mooie melodieën. De dames schrijven alle teksten zelf. Hun prachtige stemmen passen heel goed bij elkaar en met hun verschillende karakters en leuke aankleding verzorgen ze voor ons een spetterend optreden!  
            19 september – Kostuumgeschiedenis Elisabeth Thomas heeft de opleiding Mode en Kleding gedaan met als lievelingsvak “kostuumgeschiedenis”. In deze lezing reizen we door ruim 1000 jaar kostuumgeschiedenis en komen vroegere tijden tot leven. De functie van de kleding, cultuur- en kleedgedrag van de mens komen ruimschoots aan bod.

We krijgen een goed beeld van wat kleding in al zijn facetten voor

mensen betekent, maar we zien ook hoe kleding zich in de loop

der eeuwen ontwikkelt.

 
          17 oktober – De Nieuwe Hollandse Waterlinie Kees Schipper komt ons op enthousiaste wijze alles vertellen over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op  fraaie video-animaties is op indringende wijze te zien hoe het onder water zetten, ook wel inundatie genoemd, in z’n werk ging. De Nieuwe Hollandse Waterlinie was een verdedigingslinie met water als verdedigingswapen en maakt onderdeel uit van UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies. De linie deed dienst van 1815 tot ongeveer 1940. Dat water van oudsher een van onze grootste vijanden is, weet iedereen. Maar dat water ook een grote bondgenoot kan zijn, is minder bekend. Een interessante avond dus!  
                  21 november – Goede Doelenavond De opbrengst van onze jaarlijkse Goede doelenloterij is dit jaar voor Kringloopwinkel Habbekrats in De Lier. Ondersteund door een groep vrijwilligers heeft Monique Bruggeman een goed lopende winkel met een breed assortiment. De opbrengst wordt aan goede doelen gedoneerd. Monique komt ons op enthousiaste en vermakelijke wijze een leuk en interessant verhaal vertellen over wat zij allemaal doet en meemaakt.
         19 december – Kerstviering met “Double Joy”  De straten zijn weer versierd, de kerstbomen staan in huis en langzaam maar zeker komt iedereen in de kerststemming. Op deze kerstavond brengt “Double Joy” (Lia Verheul met haar dochter Annelies) je in de echte kerstsfeer met veel bekende liedjes, mooie en leuke gedichten en ontroerende en grappige verhalen en zelfs een kerstquiz.

Hoeveel weet jij van de kerstvieringen in de hele wereld? Laat je

verrassen!

 
17 januari  - “Mooie Blauwe Donau” Klaas Bakker neemt ons met zijn programma “Mooie Blauwe Donau” mee naar Wenen. Met filmbeelden van de keizerlijke pracht en praal en van het dagelijks leven in de stad. Daarbij de muziek van Weense componisten zoals Hayden, Mozart, Strauss, Schubert en vele andere. Een gevarieerd en levendig (klank)beeld van Wenen door de eeuwen heen.
Home Bestuur Programma Nieuwsbrief Reiscomité Activiteiten Contact Foto's
We hebben weer een gevarieerd  jaarprogramma neergezet en we hopen dat onze leden ervan gaan genieten! Namens het bestuur, Annet Neerscholten   3  januari  Nieuwjaarsreceptie Een heel jaar ligt weer voor ons. Aan het begin van dit nieuwe jaar willen wij samen met jullie een toost uitbrengen om elkaar een gezond, gelukkig en goed gildejaar toe te wensen!
Programma Programma