Jaarprogramma

KVG Naaldwijk
is een vereniging van een groep enthousiaste vrouwen, die informatieve en gezellige avonden, activiteiten en uitstapjes organiseert. De vereniging bestaat 72 jaar en heeft ca. 170 leden.
2021 Webdesign José Bruinen
Home Bestuur Programma Nieuwsbrief Reiscomité Activiteiten Contact Foto's
.
20 februari - Algemene Ledenvergadering

Elk jaar legt het bestuur verantwoording af aan de leden en sluit

daarmee het gildejaar af.

Henk Tetteroo - streektaal

Na de pauze komt Henk Tetteroo ons wat meer vertellen over onze

streektaal: het Westlands.

Streektaal is leuk, interessant en waardevol.

In zijn lezing zal Henk veel bijzondere woorden uit onze streek

behandelen. Ook zal hij een door hemzelf geschreven verhaal in de

streektaal voordragen. Het zou zomaar kunnen dat sommige

luisteraars iets van de taal van hun vader en moeder zullen horen

klinken.

 
             17 september - Mystery Guest De eerste ledenavond in september is bewust nog niet ingevuld. We laten ons verrassen door wat er op ons pad komt.
19 maart  De Olympische Spelen in de oudheid - Diana de Wild De belangrijkste sportwedstrijd van deze tijd, de Olympische Spelen, behoren tot de bekendste erfenissen van het oude Griekenland. Een overwinning in deze wedstrijd leverde toen, net als nu, veel prestige (en geld!) op. Er zijn echter ook veel verschillen tussen de Spelen toen en nu. Diana neemt ons mee naar Olympia, het heiligdom waar méér dan 1000 jaar lang gestreden werd om een krans van olijftakken.                    
            16 april – Maria Bonten - Kroonjuwelen Maria Bonten laat je kennismaken met kroonjuwelen, parels, robijnen, smaragden en andere schitterende cultuurhistorische informatie over de Oranjes en andere Europese, koninklijke families.  
 15 oktober - Waarom onze emoties bepalen wie we zijn Ad Vingerhoets komt een lezing geven over het belang van alle menselijke emoties. Hij werd bekend om zijn onderzoek naar huilen – je kunt wel stellen ‘wereldberoemd’. Onder meer aandacht voor empathie, vrees, boosheid, spijt, schuld, verliefdheid, jaloezie, verdriet, heimwee en walging. We blozen van schaamte, huilen van verdriet, schreeuwen uit woede, lachen van vreugde en verstijven van angst: allemaal uitingsvormen van de emotionele software waarmee de evolutie de mens heeft toegerust.  
21 mei - Arthuro Arthuro is een echte volkszanger. Door het brede repertoire van 1500 verschillende nummers weet hij de juiste sfeer met het publiek te creëren en er een heel gezellige avond van te maken! Arthuro is geen onbekende in de muziekwereld. Hij stond regelmatig in de voorprogramma’s van artiesten als Rob de Nijs, Ben Cramer Marco Borsato en Gordon. Kortom, trek je makkelijke schoentjes aan, want de beentjes gaan geheid van de vloer!
            17 december - Kerstviering met FEM Voor deze kerstavond hebben wij FEM uitgenodigd, een groep van 5 dames die onder leiding en begeleiding van Sebastiaan de sterren van de hemel zingen!  
16 januari - Kunst of Kliko? Deze avond nemen Cees en Anneke Prinsen ons mee naar de wereld van kunst of spul dat in de kliko mag. Cees is specialist in historie en volksleven en ervaren taxateur. Anneke is columnist en zorgt met haar sappige verhalen voor de vrolijke noot! Aan de hand van voorwerpen die je zelf meebrengt, vertellen zij stap voor stap over goud- en zilvermerken, porselein, aardewerk, brons, beeldhouwwerk, glas en boeken. Voor de een zal het herkenning zijn, voor de ander helemaal nieuw. Leuk en interactief wordt het zeker!
Home Bestuur Programma Nieuwsbrief Reiscomité Activiteiten Contact Foto's
We hebben weer een gevarieerd  jaarprogramma neergezet en we hopen dat onze leden ervan gaan genieten! Namens het bestuur, Annet Neerscholten  
2 januari - Nieuwjaarsreceptie Het jaar 2023 ligt alweer achter ons. Wat heeft het ons gebracht? De mooie, de onvergetelijke en de verdrietige momenten heeft ieder op zijn eigen wijze beleefd. Nu gaan we vol verwachting het jaar 2024 in. Laten we daar samen een toost op uitbrengen en elkaar een gezond, gelukkig en een goed gildejaar toewensen!
19 november - Goede Doelenavond Het goede doel van 2024 is de Dierenopvang Westland of Stichting DOCW. Zij helpen gevonden, gewonde of zieke dieren in het Westland die tijdelijke zorg nodig hebben en na herstel weer teruggeplaatst worden. Er wordt een nieuw onderkomen  aan de Vierschaar in Naaldwijk gebouwd. Een lang gekoesterde wens die nu in vervulling gaat, maar waar wel veel geld voor nodig is. De Meisjes Daarna gaan we een uurtje gezellig meezingen met “De Meisjes”. Carolien en Marilynn begeleiden zichzelf op de gitaar en spelen “gouwe ouwe”, chansons en nog heel veel meer!
Programma Programma